Van links naar rechts Oscar Mensen, Ron Pustjens en Thijs Muijsenberg
Van links naar rechts Oscar Mensen, Ron Pustjens en Thijs Muijsenberg

Onze Partner Thijs Muijsenberg RAB is toegetreden tot de landelijke Maatschap van Overname Experts. www.overname-experts.nl.

 

Met ingang van 1 januari 2018 treden Ron Pustjens (56) en Thijs Muijsenberg (60) als partner toe tot Overname Experts.

 

Zowel Pustjens als Muijsenberg hebben een uitgebreide achtergrond in bedrijfsovernames, management en bedrijfsfinancieringen, onder andere bij Rabobank en ING.

 

Managing partner Oscar Mensen: “Voor Overname Experts is dit een belangrijke stap om de groei van onze opdrachtenportefeuille ook in de komende jaren door te kunnen zetten. Met deze twee nieuwe partners krijgt Overname Experts landelijke dekking. Zowel Ron als Thijs brengen een wereld aan relevante ervaring met zich mee. Daarnaast passen ze volledig bij het DNA van onze organisatie en zijn ze beiden actief in Brabant en Limburg. Dit zijn werkgebieden waar wij wat minder actief waren”.

 

Pustjens heeft Overname Experts de afgelopen jaren nauw gevolgd: “Ik zie slimme goede mensen, focus op het overnameproces, pragmatisme, no nonsense en een grote gedrevenheid. Laat dat nu een aantal dingen zijn die mij zeer aanspreken.” Ook Muijsenberg herkent in de mensen van Overname Experts zijn eigen waarden: “Zij tonen een enorm enthousiasme om ondernemers in het MKB hun ambities waar te laten maken. Ik en ook Overname Experts vinden dat ieder bedrijf een goed vervolg verdient. Daarom begeleiden wij, als onafhankelijk adviseur, ondernemers en ondernemingen bij bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolgingen in het midden- en kleinbedrijf. Ieder bedrijf is uniek, net zoals iedere ondernemer.”

Overname-Experts is een landelijk werkend team van onafhankelijke overname- en financieringsspecialisten. De Overname Experts zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht: BOBB.nl.


Per 1 januari 2018 heeft de overdracht van de aandelen en daarmee de overdracht van het bedrijf Joppen Metaaltechniek uit Helden-Beringe plaatsgevonden naar de nieuwe eigenaren Marcel Dahmen en Bjorn Joppen. Company Shaping heeft de kopers Marcel Dahmen en Bjorn Joppen begeleid bij deze gecombineerde mbi/mbo-transactie. De nieuwe naam waaronder het bedrijf wordt voortgezet is Joppen Metal Solutions BV.

 

Company Shaping feliciteert alle betrokkenen met deze overname.


Partners in de Pers. Een artikel in Dagblad De Limburger over een nieuwe winkelconcept in de Jodenstraat in Venlo. Onze partner Thijs Muijsenberg heeft beide ondernemers ondersteund in de keuze naar een juiste locatie voor het concept.


Company Shaping werkt samen met KNAB Crowdfunding voor overname financieringen.

 

Regel je financiering voor een overnamesom tot € 1.000.000

Om als ondernemer een bedrijfsovername te doen heb je vaak een financiering nodig. Dit kan lastig zijn om te regelen. Knab Crowdfunding (overnames) brengt jou, via de adviseurs welke zijn aangesloten bij de BOBB, als ondernemer in contact met Knab klanten die graag investeren in ruil voor een mooi rendement.

  • 125.000 potentiële investeerders (én klanten)
  • Knab investeert altijd 10% mee
  • Ontvang een mediapakket (t.w.v. € 1.000)

Je wilt natuurlijk dat een bedrijfsovername discreet verloopt. Hierdoor is het onder normale omstandigheden lastig om je financiering direct aan 'de crowd' aan te bieden. Daarom financiert Knab de overnamesom maximaal 2 maanden vooruit. En dat is het unieke aan deze vorm van Crowdfunding. In deze 2 maanden breng je de totale verkregen overbruggingsfinanciering als nog naar het crowdfundplatform van Knab en regel je alles voor een succesvolle crowdfundcampagne met maximale marketingwaarde. Knab regelt - samen met Collin Crowdfund - deze (voor)financiering in combinatie met een reguliere Knab Crowdfundlening.

 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een overname financiering, neem dan contact op met een van de adviseurs van Company Shaping.


Nieuws

Onze website is vernieuwd. Vanaf 1 maart 2017 is onze website verhuisd naar een nieuwe provider. Het webadres is hetzelfde gebleven: www.companyshaping.com. We hebben de verhuizing aangegrepen om onze website van een nieuwe look te voorzien en tevens geschikt te maken voor alle mobile platforms. De inhoud van de site is vrijwel identiek aan de oude site. Wat we eraan hebben toegevoegd is een nieuwsrubriek en blogs. Verder is er voor de M&A activiteiten van onze partner Thijs Muijsenberg een aparte website geopend onder de volgende link: www.muijsenbergcf.nl. Op deze site vindt u alle informatie over de bedrijven die te koop zijn en over partijen die een bedrijf willen kopen. Mocht u hierover vragen hebben dan neem met een van onze partners contact op.


Nederland uit de recessie!

Het Centraal Planbureau, de rekenmeester van het kabinet, legde deze week verrassend zonnige vooruitzichten op het ondernemersbordje. De Nederlandse economie is de crisis te boven. De werkloosheid daalt stevig, huishoudens hebben meer geld en geven het uit en bedrijven investeren meer in machines en uitbreiding.

Allemaal gemiddeld natuurlijk, want het ene gezin of sector is de andere niet. Niet iedereen vindt of houdt een baan. En de bouw leeft wel weer op, maar de offshore crepeert. Hoe dan ook: het CPB constateert dat de groei erin zit en dat we er net zo goed voorstaan als in 2008. Laten we hopen dat dit ook voor u en uw bedrijf geldt. Wij wensen u dan ook een goed en gezond 2017 voor u en uw familie en mogen de voorspellingen van het CPB uitkomen!


Company Shaping werkt samen met Cygnus Finance Support: Cygnus Finance Support is een organisatie van financieringsspecialisten. Er is een landelijke dekking door regionale steunpunten, waardoor er altijd een specialist dicht bij de ondernemer is.

Het doel is organisaties in Nederland, die zich richten op het financieren van en/of het investeren in het MKB, te ontzorgen door het overnemen van een of meerdere delen van de operationele processen.

www.cygnusfinancesupport.nl


Thijs Muijsenberg RAB heeft een E-book gemaakt van de door hem geschreven blogs. Deze blogs zijn gepubliceerd op LinkedIn. In dit E-Book staan de acht fases van een succesvolle bedrijfsovername beschreven. Dit E-book is gratis verkrijgbaar via het contactformulier van onze website. Na het invullen van het contactformulier wordt het E-book u toegezonden via de mail.