- Verkoop installatiebedrijf aan strategische partner (Thijs Muijsenberg)

Situatie:

Een installatiebedrijf wordt tot en met 2016 gerund door een zoon samen met zijn gepensioneerde vader. Samen zijn ze tot de conclusie gekomen dat het een goed moment is dat vader de activiteiten voor het eenmansbedrijf gaat beëindigen. Dat betekent voor de zoon dat hij zijn positie als ondernemer moet gaan heroverwegen. Vader en zoon melden zich bij ons voor ondersteuning. Er is discussie over de wijze van voortzetting van het bedrijf. Vader en zoon voelen de behoefte aan begeleiding en professioneel advies in het traject.

 

Aanpak:

Wij inventariseren de situatie, bespreken de mogelijkheden, zowel samen met vader en zoon als, met eenieder afzonderlijk. We komen tot de conclusie dat de beste optie is om de eenmanszaak te laten aansluiten bij een strategische partner. We stellen een waardebepaling op en bespreken met zoon aan de hand van de waardebepaling een passende overnamesom. Vervolgens gaan we in ons netwerk opzoek naar een geschikte overname partner. Samen met vader en zoon geen we in gesprek met mogelijke kandidaten. Er volgen meerdere gesprekken waarbij wij als adviseur de belangen van onze klant op inhoud bespreken. Daarbij houden we rekening met de belangen en verwachtingen van alle partijen. We bespreken ook de nieuwe rol voor de zoon. Ook komen diverse fiscale aspecten aan de orde. Na meerdere gesprekken komen we tot een voorlopige afronding. Wij zorgen voor een passende contractuele afhandeling voor de verkoop van de activa. Na afwikkeling van de jaarcijfers 2016 wordt de overnamesom definitief vastgesteld.

 

Resultaat:

Na een aantal gesprekken volgt een positief einde. Vader kan definitief met pensioen. Het resultaat is dat de vader en zoon tevreden zijn met de wijze waarop het bedrijf is verkocht en de zoon kan met nieuwe energie de nieuwe toekomst tegemoet waarbij het bedrijf wordt voortgezet door een strategische partner.

 

Citaat klant:

Door de deskundige begeleiding van Company Shaping kan vader met een gerust hart gaan genieten van zijn pensioen en is het bedrijf van zijn zoon in goede handen.

 

Company Shaping is ervaren in het begeleiden bij de verkoop van een bedrijf. Wilt u weten wat wij in uw situatie kunnen betekenen? bel ons via (077) 352 42 91.