13. maart 2019
Bij een mislukte Management Buy Out-transactie (MBO) kan de verstandhouding tussen de MBO-kandidaat en de directeur/eigenaar snel slechter worden. Hoe kun je voorkomen dat je daarna afscheid van elkaar moet nemen omdat je niet meer samen door één deur kunt?
28. november 2018
Wie jarig is trakteert! Op 1 december 2018 is Thijs Muijsenberg 10 jaar actief als zelfstandig ondernemer en heeft zich toen ingekocht als partner bij het bedrijfskundig adviesbureau Company Shaping.

07. februari 2018
Zodra je besloten hebt je bedrijf te verkopen en alle noodzakelijke voorbereidingen hebt gedaan, is het zaak een geschikte koper te vinden. Je doet er verstandig aan ook het vinden van een koper goed voor te bereiden. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in deze blog.
05. januari 2018
Een van de eerste vragen die ik krijg als ik bij een ondernemer op bezoek ben om de mogelijke verkoop van zijn bedrijf te bespreken is: Wat brengt mijn bedrijf op als ik het verkoop? Op die vraag kan ik een uitgebreid antwoord geven maar ook een kort. Ik begin meestal met het korte antwoord: wat de markt ervoor over heeft. Daarna krijgt de ondernemer van mij het uitgebreide antwoord.

13. november 2017
Bij een bedrijfsoverdracht is het de kunst om de potentie van het bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen én te verankeren in de organisatie. Als u niet alleen klanten, gebouwen en machines verkoopt, maar óók een goed geoliede organisatie, kunt u uw bedrijf tegen de gunstigste prijs verkopen.
01. september 2017
In deze blog zal ik de financieringsbronnen bespreken die gebruikelijk zijn in de groeifase, de fase van volwassenheid en de neergang- of doorstartfase.

15. juni 2017
Door de deskundige begeleiding van Company Shaping kan vader met een gerust hart gaan genieten van zijn pensioen en is het bedrijf van zijn zoon in goede handen.
07. juni 2017
Er wordt aangegeven dat financiers de kredietrisico's kunnen beheersen door zowel een adequate selectie aan de poort als door het opnemen van een voorziening. Hier ben ik het gedeeltelijk mee eens. Een streng acceptatiebeleid is natuurlijk nodig, maar door het nemen van een voorziening worden de kredietrisico's niet beheerst of verminderd. Hooguit worden de financiële gevolgen van kredietrisico's verminderd. Ook erg belangrijk maar in mijn ogen is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

16. mei 2017
De voorbereiding voor een succesvolle bedrijfsoverdracht of -overname.
15. maart 2017
In een van mijn vorige blogs, “Een BV is geen BV” heb ik geschreven dat het belangrijk is om op tijd te beginnen met de voorbereiding van de overdracht van jouw bedrijf naar de volgende generatie of naar derden. Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat het bedrijf uiteindelijk meer oplevert. Je kunt het verkoop-klaar maken van jouw bedrijf goed vergelijken met de verkoop van een huis. De verkoper zorgt ervoor dat het huis er zo goed mogelijk uitziet. Met een bedrijf is dat net zo. In...

Meer weergeven