Samenwerken is het nieuwe concurreren

Op 1 december 2018 ben ik 10 jaar actief als zelfstandig ondernemer. Wat is die tijd snel gegaan! Vlak voor de economische crisis, in 2008, ben ik gestopt als bankier en voor mijzelf begonnen. Ik heb mij toen ingekocht als partner bij het bedrijfskundig adviesbureau Company Shaping.

 

Sinds dag één had ik voldoende opdrachtgevers. In de eerste jaren waren dat vooral bedrijven die door de crisis in zwaar weer terecht gekomen waren. Die hebben we binnen Company Shaping geholpen met een Quick Scan en een plan van aanpak. We hebben die bedrijven weer richting en focus gegeven. Met verschillende van deze bedrijven heb ik nog steeds een goede adviesrelatie. 

 

Vanaf 2013 ben ik mijzelf gaan focussen. Ik heb mij toen, naast bedrijfsfinancieringen, gespecialiseerd in het adviseren over en het begeleiden van bedrijfsovernames, fusies en bedrijfsopvolgingen. Verder ben ik mij gaan bezighouden met bedrijfswaarderingen. Op deze vakgebieden van Corporate Finance heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen succesvol afgerond. Ik sta ingeschreven als Registeradviseur Bedrijfsopvolging (www.rabregister.nl) en heb mij laten certificeren bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (www.bobb.nl). Dit zijn organisaties die de kwaliteit van onze beroepsgroep bewaken en in stand houden.

 

In 2016 heb ik mij als een van de eerste partners aangesloten bij Cygnus Finance Support (www.cygnusfinancesupport.nl). Dit is een landelijk werkend competentie centrum voor bedrijfsfinancieringen. Dit regelt financieringen op maat voor ondernemers in het MKB. Daarbij worden de belangen van alle betrokkenen nauwlettend in het oog gehouden. Het totale financieringsproces, van aanvraag tot en met beheer, is het werkterrein van Cygnus Finance Support. Wij doen dat met een landelijk netwerk van zelfstandige adviseurs en een selecte groep geldvertrekkers. Door de samenwerking met Cygnus kan ik gebruik maken van het hele scala van alternatieve financieringen. Dat maakt het mogelijk dat ik maatwerkoplossingen kan creëren voor elke zakelijke financieringsbehoefte.

 

In de markt van bedrijfsovernames en bedrijfswaardering wordt het steeds belangrijker over een goed netwerk te beschikken. Daarom heb ik mij begin van dit jaar aangesloten als partner bij Overname-Experts (www.overname-experts.nl). Overname-Experts is een landelijk werkend samenwerkingsverband van zeer ervaren, gespecialiseerde adviseurs op het gebied van bedrijfsovername- en opvolging. Onze adviseurs zitten met hun netwerk midden in het MKB, hebben kennis van de diverse sectoren en weten de wegen te vinden om een succesvolle match tot stand te brengen. Onze kracht is het voeren van de regie bij een overname of verkoop. 

 

Met Overname-Experts heb ik erg veel expertise binnengehaald om mijn passie te kunnen uitoefenen: Ondernemers ondersteunen in het waarmaken van hun ambities en ze begeleiden bij de koop en/of verkoop van een onderneming. 

 

Heb ik zelf ook nog ambities? Uiteraard. Ik wil mij de komende jaren nog verder specialiseren in het waarderen van bedrijven (Business Valuation). Een zeer boeiend vakgebied dat volop in ontwikkeling is. Verder wil ik mij verder verdiepen in de markt van alternatieve financieringen. Dit is een opkomende markt welke nog niet tot volledige wasdom is gekomen. 

 

Nu denkt u wat heb ik, als ondernemer, eraan dat Thijs zich blijft ontwikkelen in zijn vakgebied? Uiteraard mag u zelf denken wat u wilt.  Maar als ik u desondanks een suggestie mag geven dan moet u denken aan het toekomstbestendig maken en houden van uw onderneming. Dat doe ik door als ervaren sparringpartner de juiste vragen te stellen en u een spiegel voor te houden. Door het sparren op niveau kunt u de beste beslissingen nemen voor u zelf en uw bedrijf op het juiste moment. Daar wordt niet alleen uw onderneming beter van, maar geeft u dit zelf ook meer rust en focus.

 

Iemand die jarig is trakteert. Dat ga ik in de loop van 2019 doen. Het gehele jaar staat in het teken van mijn 10-jarig bestaan als ondernemer. Ik ga het komende jaar met u kennis delen. Dat kan in de vorm van een Masterclass over bedrijfsopvolging of bedrijfsfinancieringen of in de vorm van één-op-één maatwerkgesprekken. Blijf mij volgen op LinkedIn en op de site van Company Shaping en Overname-Experts.  

 

Als laatste wil ik iedereen bedanken die in de afgelopen 10 jaar op een of andere manier met mij heeft samengewerkt. Want samenwerken is het nieuwe concurreren. Met deze cryptische worden sluit ik deze blog af. Wie weet tot ziens!

 

Thijs Muijsenberg

Registeradviseur Bedrijfsopvolging

Partner bij Company Shaping

Partner bij Overname-Experts

Partner bij Cygnus Finance Support