Referenties


Overname machinefabriek via mbi en mbo (Bimbo)

Company Shaping in de persoon van Thijs Muijsenberg heeft ons ondersteund in de overname van de aandelen van Joppen Metaaltechniek B.V. te Beringe. Een traject dat afgerond is d.d. 1 januari 2018. Gedurende het hele proces is Thijs actief betrokken geweest. Ik heb Thijs leren kennen als een kundig iemand op het gebied van bedrijfsovernames met specialiteit op het gebied van financieringen en alles wat daarmee te maken heeft. Thijs werkt doelgericht, efficiënt en transparant waarbij het overname proces maar zeer zeker ook de onderlinge verhoudingen centraal staan. Eenieder die voornemend is een overname te doen kan ik Thijs Muijsenberg (Company Shaping) van harte aanbevelen.

 

Marcel Dahmen

Algemeen directeur Joppen Metal Solutions B.V.


Referentie inzake verkoop bedrijf:

Een ondernemer uit de industrie had een branche vreemd product in zijn assortiment. Aangezien focus gevraagd werd voor de hoofdactiviteiten hebben wij voor hem het product, inclusief patenten, verkocht aan een van zijn afnemers. Deze afnemer is werkzaam in de branche waar dit product gebruikt wordt en gaat hiermee de internationale markt op.

 

Succesvolle MBO overdracht:

Via bemiddeling van een accountant een MBO begeleid. De eigenaar was al ruime tijd bezig om zijn bedrijf te verkopen. De bedrijfsleider had al enkele (niet succesvolle) pogingen gedaan om het bedrijf van zijn baas te kopen. Lopende het proces werden wij ingeschakeld en hebben tegen een lagere aankoopprijs het bedrijf gekocht voor de bedrijfsleider en  een gezonde financieringsstructuur opgezet.