Referenties


Verkoop machine- en constructiebedrijf

 

Bedrijf:

Machine- en constructiebedrijf wat zich bezigt houdt met het vervaardigen van machines voor de agro-business.

 

Vraagstuk:

In het voorjaar van 2018 zijn wij benaderd door de accountant van dit bedrijf om een bedrijfswaardering te maken. Afhankelijk van de uitkomst van deze waardering zou de ondernemer besluiten om zijn bedrijf te verkopen. Daarbij zouden wij de verkoop gaan begeleiden

 

Oplossing en Resultaat:

Na het opstellen van de waardering volgens de Discount Cash-Flow methode is toen besloten om het bedrijf, in het voorjaar van 2019, te gaan verkopen. We hebben in het voorjaar van 2019 een nieuwe bedrijfswaardering gemaakt op basis van de jaarcijfers 2018 en een aangepaste prognose opgesteld door de accountant. Samen met de accountant hebben we vraagprijs geformuleerd. Na het opstellen van het informatiememorandum hebben we het bedrijf aangeboden op de gesloten Dealsuite van Brookz en binnen het netwerk van de Partner van Overname-Experts. Hierop hebben we ruim 20 serieuze reacties ontvangen. Uiteindelijk zijn we met een selecte groep van investeringsmaatschappijen/strategische kopers en enkele MBI-kandidaten gaan onderhandelen over een mogelijk deal. Overname-Experts heeft het hele proces begeleidt inclusief het boekenonderzoek en de transactiedocumenten. Uiteindelijk is het bedrijf overgenomen door een Family Office samen met de huidige bedrijfsleider.

 

Verkoper over de begeleiding:

Het verkopen van ons familiebedrijf was een heftige periode. Vooral doordat er snel erg veel interesse was voor de overname van ons bedrijf. Hieruit bleek dat Thijs Muijsenberg over een goed netwerk beschikt, want uit zijn netwerk is de koper gekomen van ons bedrijf. We hebben zijn begeleiding als zeer deskundig ervaren. Hij heeft ons goed voorbereidt op de te nemen stappen in het overnameproces. Het was een emotionele periode om je familiebedrijf te verkopen, hierin heeft de adviseur van Overname-Experts ons goed begeleid. We kijken hier met een zeer positief gevoel op terug. 


Overname machinefabriek via mbi en mbo (Bimbo)

 

Company Shaping in de persoon van Thijs Muijsenberg heeft ons ondersteund in de overname van de aandelen van Joppen Metaaltechniek B.V. te Beringe. Een traject dat afgerond is d.d. 1 januari 2018. Gedurende het hele proces is Thijs actief betrokken geweest. Ik heb Thijs leren kennen als een kundig iemand op het gebied van bedrijfsovernames met specialiteit op het gebied van financieringen en alles wat daarmee te maken heeft. Thijs werkt doelgericht, efficiënt en transparant waarbij het overname proces maar zeer zeker ook de onderlinge verhoudingen centraal staan. Eenieder die voornemend is een overname te doen kan ik Thijs Muijsenberg (Company Shaping) van harte aanbevelen.

 

Marcel Dahmen

Algemeen directeur Joppen Metal Solutions B.V.


Referentie inzake verkoop bedrijf:

 

Een ondernemer uit de industrie had een branche vreemd product in zijn assortiment. Aangezien focus gevraagd werd voor de hoofdactiviteiten hebben wij voor hem het product, inclusief patenten, verkocht aan een van zijn afnemers. Deze afnemer is werkzaam in de branche waar dit product gebruikt wordt en gaat hiermee de internationale markt op.

 


Succesvolle MBO overdracht:

 

Via bemiddeling van een accountant een MBO begeleid. De eigenaar was al ruime tijd bezig om zijn bedrijf te verkopen. De bedrijfsleider had al enkele (niet succesvolle) pogingen gedaan om het bedrijf van zijn baas te kopen. Lopende het proces werden wij ingeschakeld en hebben tegen een lagere aankoopprijs het bedrijf gekocht voor de bedrijfsleider en  een gezonde financieringsstructuur opgezet.